Acasă Editură Lansare volum „Destine în zigzag”

Lansare volum „Destine în zigzag”

168
0

Cea de-a V-a ediție a Concursului de volume colective de proză „Ionel Teodoreanu”, organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, s-a încheiat odată cu excursia la Vatra Dornei, premiul oferit câștigătorilor, și cu lansarea volumului câștigător, Destine în zigzag, realizat de un colectiv de elevi de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, coordonat de doamna profesor Roxana Arhire.

Marți, 21 august 2018, participanții la excursie au vizitat Casa de Cultură din Iacobeni, unde maestrul Liviu Suhar a făcut un scurt istoric al așezării și a vorbit despre taberele de pictură organizate la Iacobeni sau în împrejurimi; a prezentat apoi lucrări realizate în aceste tabere de artiști plastici români și străini, lucrări aflate în expozițiile permanente găzduite de Casa de cultură și de Primăria din Iacobeni. Apoi tinerii autori au vizitat Casa-muzeu din Iacobeni a pictorului Liviu Suhar, prilej de a admira obiecte tradiționale de artă populară, lucrări plastice ale maestrului Liviu Suhar, din diferite etape de creație.

La amiază, Biblioteca Municipală „G.T. Kirileanu” din Vatra Dornei a găzduit, cu aceeași amabilitate ca și în anii precedenți, lansarea volumului câștigător, Destine în zigzag. În deschidere, Bogdan Mihai Mandache, redactor la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, a vorbit despre Concursul de volume colective de proză „Ionel Teodoreanu”, a amintit titlurile volumelor câștigătoare de la precedentele ediții. Doamna conf. univ. dr. Emanuela Ilie, Președintele juriului concursului, a vorbit despre subiectele alese de tinerii autori, despre maturitatea compozițiilor literare, despre proza scurtă. Doamna profesor Roxana Arhire, coordonator al colectivului de elevi care a realizat volumul Destine în zigzag, a menționat etapele parcurse pentru armonizarea creațiilor cuprinse în volum. Autorii au citit scurte fragmente din creațiile lor, împărtășind celor prezenți aspecte din propriul laborator al creației. Ilustratoarea volumului a făcut câteva precizări pe marginea desenelor incluse în volum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here