Acasă E. M. Forster, Cameră cu vedere

E. M. Forster, Cameră cu vedere

Imagini pentru Camera cu vedere

E. M. Forster, Cameră cu vedere, Editura Polirom, Iași, 2016

Într-o călătorie la Florența, tânăra Lucy Honeychurch face cunoștință cu doi tineri: fermecătorul George Emerson, spontan și cu prea puțin respect pentru reguli, și rezervatul Cecil Vyse, mai obișnuit cu lectura decât cu arta conversațiilor delicate. După un șir de aventuri care-i apropie, Cecil își ia inima în dinți și o cere de soție pe Lucy; fata spune într-un târziu „da”, însă până la căsătorie îndoiala are vreme să-i cuprindă inima. Dacă diferențele dintre ei sunt prea mari? Dacă pasiunea pentru cărți a lui Cecil îi va umbri iubirea pentru ea? Dacă dragostea nu le va fi de ajuns? Iar când George cel încântător intră din nou în scenă, imaginea vieții așezate pe care și-o construise tânăra Lucy se tulbură cu totul.

Unul dintre cele mai apreciate romane ale lui E.M. Forster, Cameră cu vedere este considerat un titlu clasic al literaturii britanice, o poveste pe cât de agreabilă, pe atât de pătrunzătoare.

Cameră cu vedere a inspirat, în 1985, o celebră ecranizare, în regia lui James Ivory, avându-i în distribuție, printre alții, pe Maggie Smith, Helena Bonham Carter și Denholm Elliott.