Acasă Douglas Murray, Strania sinucidere a Europei

Douglas Murray, Strania sinucidere a Europei

Strania sinucidere a Europei este povestea unui continent și a unei culturi surprinse într-un moment de cumpănă. Rata scăzută a natalității, imigrația masivă și cultivarea lipsei de încredere și a urii de sine i-au făcut pe europeni neputincioși să se susțină pe ei înșiși și să se opună propriei lor schimbări ca societate.

Scrisă dintr-o perspectivă directă și sprijinită pe cercetări și dovezi impresionante, cartea abordează eșecul dezamăgitor al multiculturalismului, răsturnarea politicii în domeniul migrației aparținând Angelei Merkel, lipsa repatrierii și obsesia occidentală privind sentimentul de vinovație.

Murray călătorește la Berlin, Paris, Lampedusa, în Scandinavia și Grecia, pentru a dezvălui răul din inima culturii europene și a asculta poveștile celor care au ajuns aici de foarte departe.

Autorul încheie cu două viziuni asupra Europei, una plină de speranță și una pesimistă, care zugrăvesc un continent în criză și oferă o alegere în privința a ceea ce putem face pe viitor.

Editorialiștii de la „Kirkus Reviews”, imediat după apariția volumului, aveau să suțină că este „de actualitate… Murray adoptând o poziție pe care puțini au curajul să și-o asume… Pe fondul violenței care pune stăpânire pe Europa și al noilor politici americane referitoare la antimigrație, această carte îndrăzneață îi va cuceri pe cititorii săi”,  iar cei de la „Literary Review”, revistă literară britanică fondată în 1979 de către Anne Smith, pe atunci șefă a departamentului de engleză de la Universitatea din Edinburgh, ne spun că este „puternică și antrenantă, autorul reușind o satiră excelentă a sentimentului de vinovăție aparținând elitei liberale occidentale… Puteți să-l contraziceți cu înflăcărare dacă doriți, însă nu veți regreta dacă veți citi cartea”.

Mai multe despre carte AICI.