Acasă Dino Buzzati, Vestita invazie a urșilor în Sicilia

Dino Buzzati, Vestita invazie a urșilor în Sicilia

Într-o iarnă cumplită din negura vremurilor, din falnicii munţi sicilieni (care astăzi nu mai există!), flămânzi şi înfriguraţi, urşii coboară printre oameni. Îi conduce regele lor, Leonte, care nădăjduieşte în taină să-şi regăsească fiul pierdut. Pe urşi îi aşteaptă o călătorie aventuroasă, plină de neprevăzut şi răsturnări de situaţie, presărată cu bătălii, popasuri în castele înfricoşătoare şi întâlniri cu monştri. Şi, în fine, intrarea în marele oraş cu palate de marmură, grădini înmiresmate şi turle aurite.

Va reuşi bravul Leonte să-l găsească pe ursuleţul Toni? Şi cum se vor împăca oamenii şi urşii în noua lor viaţă împreună? Surprizele se ţin lanţ în această poveste emoţionantă despre speranţă şi dor, prietenie şi trădare, bine şi rău scrisă de Dino Buzzati în 1945, care va aduce multe zâmbete şi uneori şi câte o lacrimă în ochii micilor cititori şi ai părinţilor lor.

Dino Buzzati (1906‑1972), fiul unui profesor de drept internațional și al unei descendente din nobilimea venețiană, s‑a născut la Belluno, în apropierea Alpilor Dolomiți. După studii de drept la Milano, devine redactor la „Corriere della Sera”, unde va lucra până la sfârșitul vieții. Din opera lui, la Editura Polirom au mai apărut, unele în mai multe ediții, Barnabo, omul munților. Secretul Pădurii Bătrâne, Deșertul tătarilor, Cele mai frumoase povestiri, Marele portret, O dragoste și Monstrul Colombre și alte cincizeci de povestiri.

Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/vestita-invazie-a-ursilor-in-sicilia-t2q33tm6/