Acasă Daniel Siegel, Neuroștiința fericirii

Daniel Siegel, Neuroștiința fericirii

Știința demonstrează că a avea o stare de atenție conștientă (mindful awareness) ameliorează funcționarea noastră din punct de vedere fiziologic, mintal și interpersonal. Cum ar fi să poți înțelege cu adevărat ce gândesc și simt ceilalți, astfel încât să trăiești într-o armonie care scoate la lumină tot ce este mai bun din tine? Se poate, dacă știi cum să folosești corect ultimele mecanisme ale neuroștiinței interpersonale.

Înțelegerea de sine și flexibilitatea mintală se pot educa prin atenție conștientă, ajutându-te să îți dezvolți dimensiunile fizice și psihologice ale propriei stări de bine. În plus: sistemul imunitar și cel cardiac vor fi mai puternice, dar și relațiile cu cei din jur se vor ameliora, indiferent dacă este vorba despre familie, prieteni sau colegi de birou.

Înarmat cu dovezi emipirice, Daniel Siegel adoptă în titlul „Neuroștiința fericirii” (ediția a doua a „Mindfulness și neurobiology”) o abordare inovatoare: aduce laolaltă descoperirile rezultate în urma unor cercetări de ultimă oră și înțelepciunea practicilor mindulness, pentru a demonstra cum ar putea funcționa această abilitate accesibilă oricui și modul în care cultivarea ei ne poate îmbogăți viața.

În centrul acestei sinteze vizionare dintre știința și practica se află ideea că, prin conștientizarea experiențelor noastre neîntrerupte, în noi se creeează o legătura – sau rezonanță – care controlează anumite circuite sociale și emoționale în creier. Practica mindfulness stimulează dezvoltarea acestor „circuite de rezonanță”, dezvoltare ce transformă starea de atenție conștientă permanentă într-o stare de rezistență pe termen lung.

Coroborând studii moderne cu sondări ale experienței directe, volumul Neuroștiința fericirii (ediția a doua a titlului Mindfulness și neurobiologie) oferă o perspectivă unică asupra vieții noastre lăuntrice, a relațiilor interpersonale și a dezvoltării stării de bine și a fericirii.

Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/neurostiinta-fericirii-dezvoltarea-constienta-a-creierului-catre-armonie-si-integrare-ydwz3zmm/