Acasă Dan Valentina, Cartea de bucate a centrului LifeStyle Herghelia: nutriţie pentru oameni sănătoşi şi bolnavi

Dan Valentina, Cartea de bucate a centrului LifeStyle Herghelia: nutriţie pentru oameni sănătoşi şi bolnavi

Valentina-Dan-MPH-Dr.-Nicolae-Dan

Dan Valentina, Cartea de bucate a centrului LifeStyle Herghelia: nutriţie pentru oameni sănătoşi şi bolnavi, Bucureşti, Viaţă şi sănătate, 2014

Credem că merită să scrii o carte când ai în spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil.
Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă că aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în formă tiparită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să traiască mai bine, să fie mai sănatoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.
O carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi.
Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile acestei cărţi de buctărie vegetariană.
Retetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordati de-a lungul anilor de pacienti de la Herghelia, dar şi de multi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului.
Ne-au intrebat: Aveţi o carte de bucatarie terapeutică vegetariană? De ce nu scoateţi o astfel de carte, cu experienţa pe care o aveţi si cu reţetele delicioase pe care le folosiţi de atâţia ani?
A sosit momentul să dăm curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu reţete de la Herghelia. A sosit momentul ca şi cei care nu au venit încă la Herghelia să poată beneficia de informaţiile şi rezultatele aplicării unei diete total vegetariene echilibrate.
De ce o nouă carte de bucate vegetariene? Ea este produsul a 13 ani de experienţă. Cui se adresează? Oamenilor sănătoşi şi bonavi…
Cum este structurată: Partea I – ghid dietetic practic, Partea II – 400 reţete “0 colesterol”.
Ce aduce nou? Reţete specifice pentru boli cardiovasculare, diabet, obezitate.
Pentru sănătate, dieta vegetariană prezintă avantaje categorice, fundamentate ştiinţific. Dar de aceste avantaje nu putem beneficia decât dacă dieta vegetariana este echilibrat construită. Iar acest lucru este posibil doar daca avem la îndemână reţete culinare care să asigure obşinerea unor preparate satisfăcătoare, atât în ceea ce priveţte necesarul nutritiv al organismului, cât şi cel gustativ şi chiar estetic. Iar “Cartea de bucate a centrului Lifestyle Herghelia”, reprezentând rezultatul multor ani de experienţă în bucătăria vegetariană şi în consilierea nutriţionala, tocmai aceste lucruri ni le oferă, într-o manieră uşor de asimilat şi aplicat.
Valentina Dan MPH este coordonatorul programului de schimbare a stilului de viaţă de la Centrul Lifestyle Herghelia. A obţinut în 1994 un Master în Sănătate Publică, specializarea Educaţie pentru Sănătate şi promovarea Sănătaţii, la Universitatea Loma Linda din California, SUA. Pe lângă cursurile academice de Nutriţie generală şi Nutriţie în sarcină, alaptare, copilarie, adolescenţă şi vârsta a treia, dânsa a trecut printr-un program de training în bucataria Centrului Lifestyle Wildwood din Georgia, SUA, timp de opt luni în 1991-1992. Experienţa practică în arta culinara vegetariană a fost imbogaţită prin diverse programe de observator profesional în centre ca: Weimar Institute, Pacific Health Education Center, Lifestyle Center of America, din SUA, şi Hope Camp din Canada. Valentina Dan este redactor la revista Viaţa + Sănătate din 1999 şi îşi împarte timpul cu dăruire între solicitările activităţii profesionale şi cei doi copii.

Rezervă acum