Acasă Copilărie fără delincvenţă

Copilărie fără delincvenţă

Copilărie fără delincvenţă

Proiectul „Copilărie fără delincvenţă” este derulat la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi prin Compartimentul de Analiză şi Prevenirea a Criminalităţii. Proiectul este cofinanțat prin programul Uniunii Europene de prevenire și luptă împotriva crimei.  Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi este partenerul principal în cadrul acestui proiect cu un aport deosebit pe segmentul de organizare, desfăşurare şi mediatizare.

SCOPUL PROIECTULUI

Creşterea gradului de informare, implicare şi responsabilizare a elevilor în asumarea şi adoptarea unei atitudini preventive.

GRUP ŢINTĂ/ BENEFICIARI

Beneficiara activităţilor din cadrul proiectului „Copilărie fără delincvenţă” este Şcoala Gimnazială „Al. Vlahuţă” din Iaşi.

CALENDARUL ACTIVITĂŢILOR:

 • octombrie – noiembrie 2014
 • sesiuni de informare/ training/ suport a elevilor membri ai Consiliului de Prevenire a Delincvenţei în vederea realizării unui material informativ cu impact în rândul elevilor la clase pe linia prevenirii delincvenţei juvenile la elevii sub 14 ani, precum şi oferirea de alternative de petrecere a timpului liber (de ex. prezentarea serviciilor şi a programele/ proiectele culturale oferite de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi pentru elevi);
 • noiembrie 2014
 • sesiuni de lucru cu Consiliul de Prevenire a Delincvenţei, format din 10 elevi care au fost selectaţi atât din rândul celor cu comportament meritoriu, cât şi al celor cu probleme de comportament. Aceşti elevi, sub coordonarea prof. consilier şcolar, poliţistului de prevenire şi a reprezentantului Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, vor pregăti şi vor susţine un material cu caracter preventiv la nivelul şcolii, transmiţând celorlalţi elevi mesaje cu privire la siguranţa personală;
 • pagina web a Bibliotecii Judeţene: https://www.bjiasi.ro cu diseminare online a activităţilor derulate în cadrul acestui proiect;
 • sesiuni de informare cu profesorii, în cadrul Consiliului Profesoral pe linia medierii conflictelor în şcoală, elev-elev, elev-profesor, profesor-părinţi.
 • 3 decembrie 2014
 • jurizarea şi premierea elevilor participanţi la concursul „Copilărie fără delincvenţă” cu tematică de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor/ eliminare a comportamentelor violente în rândul elevilor. (Secţiunea Povestire/ Secţiunea Desene/ Secţiunea Afişe/postere).

Premiile vor consta în pachete de cărţi şi vor fi oferite de Editura Adenium Iaşi – partener al Bibliotecii Judeţene. (vezi REGULAMENTUL concursului)

Lista câştigătorilor concursului „Fii prieten cu mine” AICI

FOTOGRAFII

IMPRESIILE elevilor participanţi la concurs

 • februarie 2015. Detalii și fotografii  AICI
 • martie 2015
 • 2 martie – Lansarea concursului ”Polițist pentru o zi”, destinat elevilor Școlii Gimnaziale „Al. Vlahuță” din Iași. Concursul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității. Regulamentul concursului se găsește AICI.
 • 25 martie – Desfășurarea concursului „Polițist pentru o zi”. Detalii 
 • 25 martie – Festivitatea de premiere Detalii

 

PARTENERI/ COLABORATORI LA NIVELUL LOCAL

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi             http://www.politiaromana.ro/

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi          https://www.bjiasi.ro/

Şcoala Gimnazială „Al. Vlahuţă” Iaşi             http://scoalavlahutais.ucoz.ro/

Școala Gimnazială „G. Călinescu”  https://georgecalinescu.wordpress.com/

Editura Adenium Print                                   http://www.adenium.ro/

 

Resurse online

Informaţii pentru siguranţa ta

Link-uri utile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here