Acasă Coordonare și îndrumare metodică Zi Metodică la Biblioteca Comunală Țigănași

Zi Metodică la Biblioteca Comunală Țigănași

104
0

Tema I: Protecția datelor cu caracter personal în biblioteca publică

Tema II: Eurodesk: Cine? Ce ? De ce ? Pentru ce ?

  •  Protecția datelor cu caracter personal în bibliotecă – jurist Bogdan-Theodor Durac și Roxana-Cătălina Cozmiuc
  • Eurodesk: Cine? Ce? De ce ? Pentru ce ? – Aurica Dvoracic, Coordonator CCIM și Multiplicator Eurodesk
  • Eveniment Eurodesk: Eurodesk este prietenul tău! Știai asta?! – organizat de Biblioteca Județeană “Gh. Asachi” în parteneriat cu Biblioteca publică comunală Țigănași și Școala Gimnazială din satul Mihail Kogălniceanu din Comuna Țigănași.

Ziua Metodică din 08.11.2018, s-a desfășurat în același climat profesional de calitate cu care ne-am obișnuit încă de la începutul activității comisiei. Temele abordate au fost primite cu interes de participanți.

Discuțiile profesionale s-au desfășurat într-o atmosferă de încredere și profesionalism în spațiul Primăriei Țigănași iar din discuția cu domnul secretar Ștefan Sbierea am realizat că activitatea și susținerea bibliotecii reprezintă una dintre preocupările permanente ale Primăriei.

Colegii noștri, Roxana-Cătălina Cozmiuc și Bogdan-Theodor Durac i-au vorbit colegei noastre de la Țigănași despre faptul că începând cu 25 mai 2018 a intrat în vigoare Regulamentul European nr. 679/27.04.2016, privind protecția datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date (General Data Protection Regulation – GDPR), regulament care este aplicat de toate statele Uniunii Europene și, punctual, ce înseamnă acest lucru pentru noi, bibliotecarii și pentru colaboratorii noștri.

S-a adus la cunoștință faptul că din mai 2018, biblioteca județeană a devenit oficial Multiplicator Eurodesk și în felul acesta informația europeană pertinentă ajunge și mai rapid la beneficiarii săi. Mai mult, Tema II: Eurodesk: Cine? Ce ? De ce ? Pentru ce ? oferă informații punctuale despre rețeaua de informare europeană pentru tineri și pentru cei care lucrează cu tinerii, Eurodesk, contribuind în același timp la întărirea parteneriatului bibliotecă publică comunală – școală din comunitate și constituindu-se într-o bază pentru viitoare proiecte de mobilitate ERASMUS+ !

Colega noastră de la biblioteca-gazdă, doamna Adina Carmen Crânganu Roman, a primit un material de sinteză (2 foi) despre ce este Eurodesk, programele de mobilitate europene etc. în timp util, pe baza căruia a încheiat parteneriatul cu Școala Gimnazială din satul Mihail Kogălniceanu, Comuna Țigănași, clasa domnului profesor Daniel Samson și a doamnei profesoare  Anda Dumitrașcu, cărora le mulțumim și noi pentru disponibilitate și receptivitate ! După prezentarea despre Eurodesk a urmat Antrenamentul pentru Concursul Campaniei Time to Move, în cadrul căruia cele 9 grupe au elaborat designul pentru Tricoul oficial al campaniei Time to Move 2019 ! Rezultatele au fost premiate, câștigătorii primelor cinci locuri primind rucsacuri Eurodesk, pixuri, cărți poștale. Un alt rol al bibliotecii publice, acela de stimulator al mobilităților europene, s-a relevat din plin prin organizarea acestui eveniment  de informare europeană, Eurodesk este prietenul tău ! Știai asta ?!

Fotografiile realizate ilustrează din plin încă una dintre cele mai reușite Zile metodice în care triunghiul de aur, bibliotecă publică – școală – autoritate și-a arătat roadele benefice în ton cu anotimpul pe care îl trăim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here