Acasă Charlote Bronte, Jane Eyre

Charlote Bronte, Jane Eyre

jane-eyre_1_fullsize

Charlote Bronte, Jane Eyre, Editura Corint, București, 2015

Romanul face parte din colecția Clasici ai Literaturii Universale.

Acțiunea romanului traversează două decenii din viața eroinei Jane Eyre, debutând cu suferințele copilăriei grele, petrecute în casa mătușii sale, Sarah Reed, unde Jane este constant maltratată de către familia acesteia.

La sfatul binevoitor al unui medic, Jane este trimisă apoi la pensionul pentru orfani Lowood School, unde este tratată cu o răutate similară de către domnul Broclehurst, directorul stabilimentului.

Acolo, Jane își pierde cea mai bună prietenă, pe Helen Burns, care se stinge din cauza neglijenței cu care copiii obișnuiau să fie tratați împotriva bolilor contagioase. Supraviețuind tratamentului malefic, Jane crește și devine profesoară.

Este angajată ca guvernantă la reședința Thornton, unde trebuie să o instruiască pe Adèle Varens, pupila unui domn Edward Rochester, stăpânul proprietății. Jane se va îndrăgosti de sumbrul și misteriosul domn care va răspunde, în felul său caracteristic, sentimentelor ei. Totuși, la Thornton se întâmplă o serie de evenimente ciudate.

Când Rochester o cere în căsătorie pe Jane, ea acceptă, dar apariția unei soții nebune, de care Edward este legat împotriva voinței lui, împiedică fericirea celor doi. Jane va părăsi Thornton, întâlnind noi aventuri, dar se va întoarce, într-un final, la singura ei iubire.

Rezervă acum