Acasă Cătălina Fometici, Imperiul de sticlă

Cătălina Fometici, Imperiul de sticlă

În 2017, când Cătălina Fometici debuta în volum cu trei nuvele reunite sub titlul „Câinii diavolului”, ea era deja cunoscută amatorilor de literatură fantasy, prin povestirile publicate în revistele online „Gazeta SF”, „Revista de suspans” și „Argos”. Povestirile îmbină elemente realiste (curtea regală a Franței secolului al XVIII-lea, intriga prezența Fiarei în ținut, atestată de documentele vremii) cu elemente de basm gothic, după cum spune chiar autoarea într-un interviu. De altfel, universul imaginat de Fometici este centrat pe elementele înfricoșătoare și melodramatice ale literaturii gotice, caracteristici ale prozei sale, fie scurte, fie de lungă întindere, cum este romanul de față. Însă, spre deosebire de primele povestiri, scrise în genul dark fantasy, dar și următoarele, mai degrabă gothic dark fantasy, romanul de față se încadrează într-un stil ce devine tot mai popular dystopian fantasy un gen ce îmbină fantasticul cu preocupările sociale.

Alma, Ucigașul de Demoni, prințesă a dinastiei Elweise din Aakra, conducătoarea de drept Asworului se trezește după o mie două sute de ani pe patul unui spital modern. Cine este ea, ce destin neîmplinit a aruncat-o peste timp, într-un prezent atât de diferit de lumea ei și totuși confruntat cu aceleași pericole? O intrigă construită cu măiestrie, o poveste complexă, într-un univers eroic și melodramatic totodată.

Prințesa Alma trebuie să facă față unor încercări grele, prinsă într-un păienjeniș de secrete, comploturi și ambiții personale ale unor entități din vechime, vrăjitori, demoni și oameni, în confruntare cu prezentul, la fel de întunecat.

Detalii despre carte AICI.