Acasă Camelia Pantazi Tudor, Renașterea unui imperiu…

Camelia Pantazi Tudor, Renașterea unui imperiu…

Cartea Cameliei Pantazi Tudor promite cititorului o călătorie complexă în lumea unui imperiu remarcabil din istoria multimilenară a Chinei cuprinzând epoca Song (960-1279) cu toate aspectele sale legate de guvernare, de viaţă culturală în care evoluează  poporul chinez în această perioadă şi reuşeşte prin talentul îmbinării subtile a istoriei cu literatura să menţină interesul pentru „un alt popor, cu o altă limbă şi o altă cultură”.

Volumul a văzut lumina tiparului la Editura Astralis din Bucureşti în anul 2019 și vine la câţiva ani distanţă după o lucrare a Cameliei Pantazi Tudor, apărută în 2010 la Editura Rawex Coms din Bucureşti, şi anume Atingerea unui ideal – literaţii din perioada dinastiei chineze Tang.

Cartea creionează un tablou comprehensiv a perioadei din epoca Song, „una dintre cele mai strălucite perioade din istoria chineză”, aşa cum ne creionează în prefață prof. dr. Luminiţa Bălan şi care îl invită pe cititor să parcurgă etapele acestei istorii care poate captiva atât prin opera artistică şi culturală chineză, cât şi prin măreţia unei guvernări care a atras progresul în viaţa poporului chinez.

Autoarea îşi începe lucrarea cu un capitol destinat împăraţilor şi sistemului de guvernare al dinastiei Song deoarece, după cum subliniază autoarea… „aşa cum s-a dovedit de milenii, totul porneşte de la… conducători”. Capitolului despre relaţionarea vieţii economice, sociale, politice şi militare îi este urmat un capitol dedicat gândirii confucianiste şi renaşterea acesteia în dinastia Song.

Volumul este dedicat nu numai tinerilor pasionaţi de istorie sau de istoria Chinei, ci tuturor celor care vor să facă o diferenţă pentru cultură şi o gândire „altfel” decât cea europeană.

Detalii despre carte AICI.