Acasă Callum Roberts, Oceanul

Callum Roberts, Oceanul

Oceanele sunt cele mai misterioase locuri de pe Terra. Adâncurile lor rămân în mare parte neexplorate, deși ele reprezintă 95 % din suprafața care poate susține viața.

În incredibilul său imn adus acestui element vital, apa, Callum Roberts, unul dintre cei mai importanți biologi marini din lume, ne poartă prin istoria relației umanității cu mările și cu oceanele, de la primele urme de apă de pe Pământ și până la întinderile pe care le știm azi.

CUM A ÎMBLÂNZIT CIVILIZAȚIA UMANĂ OCEANELE ȘI CUM LE AFECTEAZĂ?

Am fost mereu consumatori de pește, chiar de la începuturile noastre ca specie, dar în ultimii douăzeci de ani am transformat oceanele mai mult ca niciodată.

Roberts oferă un context istoric pentru impactul tehnicilor moderne de pescuit, al poluării și al schimbării climatice, arătând cum e posibil ca noi toți, împreună, să oprim distrugerea oceanelor.

În opinia jurnaliștilor de la revista științifică săptămânală britanică – „Nature” – înființată în anul 1869, despre carte, susțin că „în esența ei arată o dragoste profundă pentru ocean și o la fel de profundă îngrijorare pentru el ca resursă a umanității”.

Mai multe despre carte AICI.