Acasă Călin Ciobotari, De la Shakespeare la Cehov

Călin Ciobotari, De la Shakespeare la Cehov

O carte nouă, de factură prioritar eseistică – profundă, rotundă, impecabil argumentată, beneficiind de o frazare armonioasă, cu volute de înaltă respirație.

„Operele geniale se întâlnesc”, ne sugerează comentatorul, și de aici linia speculațiilor bine strunite, rațional motivate, avansează cu profit maxim pentru dezlegătorul de taine ale creației și pentru cititor. E un fel de a da târcoale marilor întrebări, iar felul acesta voluptuos, supra interpretativ, îi merge mănușă tânărului exeget.

Dintr-o trudă pasionată la margine de poezie și de poetic, criticul de teatru, dramaturgul și jurnalistul cu destule inserții în actualitatea imediată a vieții (nu numai) teatrale dă la iveală un eseu (autorul preferă să se creadă că avem a face cu eseuri răzlețe), un eseu articulat din capitole care urmează o logică fermă și refac fără rest liniile lucrării lui Cehov, după cum susține criticul de teatru Sorina Bălănescu.

Călin Ciobotari s-a născut în anul 1979, fiind, din anul 2004, editorialist al cotidianului „Flacăra Iașului”, departamentul „Cultural”, iar din 2005 este redactor al revistei „Dacia literară”.

A mai publicat – Planeta singurătății (proză scurtă, 2006); Securitatea se plictisește de moarte, tovarășe Comandant (teatru, 2007); Gânduri în aplicație (publicistică, 2007) ș. a.

Detalii despre carte AICI.