Acasă Bill Bryson, Călătorii prin Europa

Bill Bryson, Călătorii prin Europa

În anii ’70, Bill Bryson a făcut o călătorie prin Europa împreună cu prietenul său Stephen Katz. Douăzeci de ani mai târziu, hotărât să repete experiența, își ia rucsacul și pornește din cel mai nordic oraș al continentului, Hammerfest, ajungând până la Istanbul.

De la oameni și moravurile locale la muzee, catedrale și hoteluri sau restaurante, nimic nu scapă ochiului critic al lui Bryson. El își păstrează mereu umorul caustic, indiferent dacă descrie celebra catedrală din Köln sau povestește despre jaful căruia ii cade victimă la Florența, despre traficul din Paris, despre canalele Amsterdamului sau despre cearta privind nota de plată la un hotel din Copenhaga.

Din cuprins: Oslo; Bruxelles; Hamburg; Göteborg; Stockholm; Roma; Napoli, Sorrento și Capri; Milano și Como; Elveția; Liechtenstein; Austria; Iugoslavia; Sofia.

Bill Bryson, născut în SUA, a lucrat ca jurnalist şi a fost rector al Universităţii Durham din Marea Britanie. La Editura Polirom, de acelaşi autor au mai apărut Acasă. O istorie a vieţii private (2012, 2017), De cealaltă parte a lumii. Călătorind prin Australia (2014), O plimbare în pădure. Redescoperind America pe cărările Munţilor Apalaşi (2015), Călătorii prin Europa (2015), Despre toate, pe scurt. De la Big Bang la ADN (2015), 1927. O vară care a schimbat lumea (2016), Însemnări de pe o insulă mică. O călătorie prin Marea Britanie (2017), Drumul către Little Dribbling. Noi însemnări de pe o insulă mică (2018) şi Însemnări dintr-o ţară mare. Visul american văzut de aproape (2018).

Detalii despre carte  aici.