Acasă Axel Munthe, Cartea de la San Michele

Axel Munthe, Cartea de la San Michele

Lucrarea este o excepțională țesătură în care actualitatea și amintirea se întrepătrund cu teoriile și ideile nonconformiste ale lui Axel Munthe. Mai presus de toate, Cartea de la San Michele vorbește despre menirea medicului, despre dragostea de oameni, despre devotament și dăruire.

Utopie, imaginație, speranță… Cartea de la San Michele, autobiografia romanțată a vieții și activității celebrului scriitor Axel Munthe, este mai mult decât romanul unui vis împlinit, transformând prin magia narațiunii, experiențele și credințele autorului în veritabile lecții de viață.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, un tânăr student la Facultatea de Medicină din Paris, în vârstă de 18 ani, face o călătorie în insula Capri și ajunge la San Michele, locul în care-și sfârșise zilele bătrânul împărat roman Tiberius.

Cucerit de frumusețea împrejurimilor, de simplitatea plină de bunăvoință și ospitalitatea localnicilor, tânărul își propune să cumpere într-o zi casa, grădina și podgoria de la San Michele și să-și construiască „imperiul” visurilor sale. Împlinirea acestui demers se dovedește a fi însă un drum extrem de sinuos, astfel încât abia după mai mult de 20 de ani, proiectul ambițios al tinereții începe să prindă contur.

Cartea este structurată în multiple planuri narative, în paralel cu istoria propriu-zisă, autorul provocându-și cititorii la un extrem de interesant joc al cunoașterii.

Mai multe despre carte AICI.