Acasă Arturo Perez-Reverte, Clubul Dumas

Arturo Perez-Reverte, Clubul Dumas

Lucas Corso, eroul romanului Clubul Dumas, este un vânător de cărți rare care ar face orice pentru o ediție princeps. Când, în casa unui anticar bogat se descoperă un capitol din manuscrisul original al „Celor trei muschetari” de Alexandre Dumas, Lucas Corso este rugat să verifice autenticitatea acestuia. Printre incunabule neprețuite, colecționari obsedați, adoratori ai diavolului și femei fatale, eroul nostru se vede aruncat în mijlocul unor aventuri care de care mai trepidante.

Criticul literar Rafael Conte (de origine spaniolă) atât despre autor, cât și despre carte Sa avea să spună: „Arturo Perez-Reverte s-a revelat ca un împătimit de literatură, de istorii trepidante, hrănit cu stranii cunoștințe, cu nenumărate lecturi, cu cărți vechi și romane foileton din secolul al XIX-lea. «Clubul Dumas» este o carte excelentă pentru cei dornici deopotrivă de evadare și de cultură”.

Arturo Pérez-Reverte s-a născut în 1951 în Spania, la Cartagena. Vreme de peste douăzeci de ani, între 1973 şi 1994, a fost jurnalist şi corespondent de război pentru ziarul „Pueblo” şi apoi pentru Televiziunea Spaniolă. Debutează ca prozator în anul 1986, cu romanul Husarul, urmat de Maestrul de scrimă. Adevăratul succes i-l va aduce însă Tabloul flamand, distins în Franţa cu Grand Prix de Littérature Policière. De o mare popularitate se vor bucura şi cărţile sale ulterioare: Conspiraţia din Sevilla, Harta sferică, Regina Sudului, Pictor de război  şi Tangoul Vechii Gărzi.

Mai multe despre carte AICI.