Cândva, în viitorul îndepărtat… umanitatea trece printr-o epocă de aur până când Pământul e potopit de un val de fenomene neașteptate. Primele sunt fobiile în masă. Apoi, urmează creaturile. Și, în final, marea transformare a oamenilor obișnuiți în genii.
Cine și cu ce scop manipulează, oare, umanitatea? Asta trebuie să investigheze Toivo Glumov și Maxim Kammerer, membri ai secției pentru înțelegerea Evenimentelor Excepționale din cadrul Comisiei de Control (COMCON-2). Intrigi, știință, politică și eterna întrebare: cine este, de fapt, dușmanul nevăzut al umanității?
„Zeii veniseră fără a cere permisiunea. Nimeni nu-i chemase, dar ei au dat năvală și au început să facă binele. Chiar acel bine care întotdeauna reprezintă binele. Iar zeii făceau asta pe ascuns, deoarece știau dinainte că muritorii nu vor înțelege scopurile lor, iar, dacă le vor înțelege, atunci vor refuza să li se supună… Vezi, asta-i structura moral-etică a acestei situații drăcești! Ne este oferit un abecedar, pe care însă nu știm să-l folosim pentru noi înșine“… cităm din carte, pentru a vă stârni interesul citirii acesteia.
Frații Arkadi (n. 28 august 1925 – d. 12 octombrie 1991) și Boris (n. 14 aprilie 1933 – m. 19 noiembrie 2012) Strugațki sunt autori ruși de science fiction, scriitori care au publicat mai multe lucrări împreună.
Frații Strugațki sunt, probabil, cei mai cunoscuți scriitori sovietici ai genului științifico-fantastic, având fani în întreaga lume. Munca lor timpurie a fost influențată de Ivan Efremov. Cel mai celebru roman al lor este Picnic la marginea drumului după care Andrei Tarkovsky a realizat filmul Călăuza. Frații Strugațki au fost și încă mai sunt populari în mai multe țări, cum ar fi Polonia, Ungaria, Bulgaria sau Germania. Frații au fost invitați de onoare în anul 1987 la World Science Fiction Convention, convenție care a avut loc la Brighton, Anglia.
Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/valurile-linistesc-vantul-roman-s5ffgnnv/