Acasă Anthony Quinn, Păcatul originar

Anthony Quinn, Păcatul originar

Această carte este, în primul rând, povestea unui om care nu știe să primească iubirea necondiționată. Omul care se privește pe sine și se povestește este Anthony Quinn, actorul celebru al cărui nume va rămâne veșnic legat de Zorba Grecul.

Revizitându-și împreună cu psihologul trecutul și sentimentele cele mai sumbre, încearcă să înțeleagă iubirea și moartea. Înainte de toate, moartea fiului sau. Cum a început drumul lui Anthony Quinn prin viață? Unde? Când? Cu cine? Dar traseul spre Hollywood? Pe parcurs se ivesc figuri precum… Mae West, Katherine Hepburn, John Barrymore sau Gary Cooper.

Emoționanta și ampla confesiune a actorului care a cucerit lumea, neprețuit document de viață, este lectura obligatorie pentru oricine vrea să afle prețul creației.

Anthony Quinn s-a născut la 21 aprilie 1915 în Chihuahua, Mexic, stingându-se la 3 iunie 2001, în Boston, SUA, fiind actor american de teatru și film, de origine mexicană, dublu laureat al premiului Oscar.

Antonio Rodolfo Ouinn Oaxaca, pe numele său adevărat, s-a născut în Chihuahua în timpul Revoluției Mexicane, fiind cunoscut și ca pictor sau scriitor, dar mai ales pentru activitatea sa cinematografică, pentru roluri memorabile în filme precum: Ultimul tren din Gun Hill, Lawrence al Arabiei, Tunurile din Navarone, Mesagerul lui Allah, Secretul din Santa Vittoria, Cocoșatul de la Notre Dame, La strada și altele. A câștigat premiul Academiei Americane de Film pentru rolurile secundare interpretate în peliculele Viva, Zapata! în anul 1952 și Poftă de viață în 1956.

Mai multe despre carte AICI.