Acasă Anamaria Ionescu, Crăciunul care nu a mai venit

Anamaria Ionescu, Crăciunul care nu a mai venit

Iulian, un tânăr plin de vise și speranțe încearcă să treacă clandestin frontiera și este prins. Condamnat la închisoare, Iulian își pierde viața la câteva săptămâni de la pronunțarea sentinței.

Ana, sora lui, este la vârsta năzuințelor liceale când se întâmplă nenorocirea. Și, din acel moment, viața ei și a familiei se prăbușește ca un castel de cărți de joc.

Revoluția din decembrie ’89 aduce un licăr de speranță. Poate că visele ar putea renaște. Și vor putea să afle cine este vinovat pentru drama familiei lor. Fata se aruncă în viață cu impetuozitatea unei furtuni. Și totuși, fantoma fratelui ei este mereu prezentă. Uneori, Ana se cufundă în amintirile despre Iulian, alteori fuge de ele într-un mod aproape distructiv. Ca să poată să se elibereze, să facă pace cu trecutul, trebuie să afle ce s-a întâmplat în acea primăvară blestemată, atunci când fratele ei s-a întors acasă între patru scânduri. Dar drumul către adevăr e lung, sinuos și, uneori, periculos, iar descoperirea lui nu întotdeauna izbăvește…

Un roman cu și despre oamenii care au trăit tranziția între comunism și libertate.

https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/craciunul-care-nu-a-mai-venit-roman-hhbvz5jt