Acasă Amintirile unei prințese rebele din familia Romanov

Amintirile unei prințese rebele din familia Romanov

Olga Romanoff, nepoată colaterală a ţarului Nicolae II, ne spune, în această carte de memorii, fascinanta poveste a unei prințese a cărei familie a reușit să scape din mâinile bolșevicilor. Copilăria ocrotită din labirintica Provender House, în Anglia profundă, educația atipică oferită de o mamă severă și snoabă, cu origini scoțiene și scandinave, și un tată mai relaxat și indulgent, a cărui ocupație înscrisă pe certificatul de naștere al Olgăi era cea de „prinț al Rusiei“, viața în natură, caii, legendele familiei, bijuteriile și mobilele care mai amintesc o vreme, până a fi vândute, splendoarea vieții de odinioară, toate sunt relatate cu umor, cu realism și într-un mod personal.

Imediat după apariția volumului, reprezentanții „Russian Art and Culture”… aveau să suțină că este „o carte de memorii ieșită din comun, foarte personală și evocatoare, care-i dezvăluie cititorului viața Romanovilor supraviețuitori și a membrilor familiei imperiale ruse”, stârnind, astfel, interesul pentru lectura volumului.

Prințesa Oolga Aandreevna Romanoff (n. 8 aprilie 1950, Londra) este fiica prințului Andrei Aleksandrovici al Rusiei (cel mai mare nepot al ultimului țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, executat de bolșevici în 1918, alături de familia sa) din cea de a doua căsătorie a acestuia, cu Nadine Sylvia Ada McDougall. În 2017 Olga Romanoff și‑a publicat, în colaborare cu Coryne Hall, cartea de memorii Princess Olga: A Wild and Barefoot Romanov. Din data de 3 decembrie 2017 a devenit președinta Asociației de familie Romanov.

Mai multe despre carte AICI.