Acasă Alex Michaelides, Pacientul

Alex Michaelides, Pacientul

Joseph M. este cel mai vechi şi cel mai bizar pacient al unui spital de psihiatrie din New England. Faima lui tenebroasă constă în efectul catastrofal pe care îl are asupra celor care vin în contact cu el: asistentele, infirmierii și doctorii care se ocupă de el pentru un timp sfârșesc prin a înnebuni sau chiar prin a se sinucide.

Nou-sosit în spital, împotriva tuturor avertismentelor și interdicțiilor, tânărul medic psihiatru Parker H. are ambiția de a-l vindeca pe pacientul care nu a putut fi încă diagnosticat. La prima vedere, Joe pare perfect rațional, coerent și chiar charismatic. Și tocmai de la charisma lui pornește dezastrul. Dar care ar fi puterea lui Joe asupra celorlalți dacă aceștia nu ar avea propriii demoni, propriile spaime și coșmaruri?

Construit sub forma unor postări succesive pe internet, Pacientul este un roman alert, tensionat, cu un parcurs imprevizibil și cu un deznodământ șocant, tulburător.

Criticii literari de la revista americană „Kirkus Reviews” despre Pacientul… ne spun că este „un roman de debut percutant și înfricoșător… Narațiunea și intriga sunt captivante, construite pe incursiuni îndrăznețe în psihologie și replici dure… de o intensitate savuroasă“, iar cei de la revista „New York Journal of Books” ne spun că – „narațiunea din Pacientul construiește pas cu pas o teroare care va acapara cititorul într-un lanț neîntrerupt de spaime“.

Mai multe despre carte AICI.